Recepten - "Tartaartjes" van maïs en courgette met pikante saus

"Tartaartjes" van maïs en courgette met pikante sausJe hoofd staat er misschien nog helemaal niet naar... daarom is het maar goed, dat wij er wel alvast aan denken: kerstmenu's! We geven je een paar hele bijzondere, vegetarische recepten. Vandaag de eerste:

"Tartaartjes" van maïs en courgette met pikante saus. De tartaartjes kun je alvast voorbereiden en in de koelkast bewaren.
(voor vier personen)

Benodigdheden:

voor het bakken van de ingrediënten van de tartaartjes:

  • 2 eetlepels olijfolie mild om mee te bakken
  • 3 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 400 gram grof geraspte courgette
  • 250 gram in dunne plakjes gesneden baby-maïskolfjes
  • 5 eetlepels maïzena
  • ½ dessertlepel dille (vers of gedroogd)
  • 1 dessertlepel komijnpoeder
  • 3 eetlepels gehakte verse korianderblaadjes
  • (evt. zout) en peper

Voor erbij: pikante rode saus, bijvoorbeeld chilisaus. Kies voor een biologische variant zonder suiker (natuurvoeding).

Bereidingswijze:

Verwarm in een grote pan de olijfolie en voeg courgette, knoflook en maïs toe. Bak dit geheel op een laag vuur, onder goed roeren, gedurende ca. 5 minuten; de groenten dienen zacht te zijn.
Voeg dan de maïzena, dille, peper, komijn (en evt. zout) toe en roer alles goed door elkaar op matig vuur, tot het geheel een zeer dikke, samenhangende massa wordt. Zet dit weg en laat afkoelen. Vorm er dan schijfjes van, die een doorsnede hebben van zo'n 5 cm. Zo zou je er zo'n 12 tot 14 stuks uit kunnen halen. Je kunt ze bewaren in de koelkast en

Verdere bereiding:

Verwarm 1 eet lepel olijfolie in een ruime koekenpan en bak dan de tartaartjes aan twee kanten tot ze knapperig en goudbruin zijn. Neem dan uit de pan en leg ze op keukenpapier om uit te lekken.

Schik ze op een mooie schaal, strooi de gehakte koriander erover en dien op met pikante saus, bijvoorbeeld chilisaus.

Als je dit als hoofdgerecht kiest, serveer er dan een salade en verse, gemengde groenten bij, plus zilvervliesrijst.
Je kunt ze ook als borrelhapje serveren, of als voorgerechtje.

Ze kunnen natuurlijk ook dienen als speciaal gerecht voor je vegetarische gasten, terwijl de carnivoren onder jullie de kalkoen verorberen...

Kortom: een bijzonder en feestelijk gerechtje met vele mogelijkheden!



Datum: 27-11-2008 | Schrijver: Georgette Barbe

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.