Algemeen - Waarom diëten nooit werken

Waarom diëten nooit werkenVaak willen mensen op dieet. Maar er komt ook een moment dat ze weer stoppen met het dieet. Een dieet is dus een tijdelijke verandering van je eetpatroon met de illusie om af te slanken

De meeste mensen veranderen steeds van dieet. Sommige diëten verbieden bepaalde producten, bij andere gaat het om het aantal voedingsmiddelen. Bij het ene dieet mag je onbeperkt van bekrompen voedingsmiddelen eten en weer bij een andere moet je caloriepunten tellen.

Alle diëten zijn tijdelijk, je wilt bijvoorbeeld in 6 weken afvallen voor de zomer. Dit zorgt ervoor dat je steeds meer lichaamsvet aanmaakt. 95% van de diëten zorgt op den duur voor meer gewicht na het volgen van het dieet dan voor het dieet.

Bijna alle diëten verbieden je lekkere dingen te eten, waardoor je veel voedingsmiddelen moet eten die je eigenlijk niet zo lekker vindt. Dit zorgt voor een slecht humeur. Misschien zou het dat wel waard zijn als het effect zou hebben op de lange termijn, maar dit is dus helaas niet het geval.

Als je gaat diëten, doe je dit waarschijnlijk omdat je er slanker uit wilt zien. Maar de meeste diëten gaan om gewicht verliezen, in plaats van om vet verbranden. Als je gewicht wilt verliezen in korte tijd, werken bijna alle diëten. Maar bij de meeste diëten verlies je alleen spiermassa en vocht. Dit is niet goed voor je op de lange termijn.

Diëten is dus niet doeltreffend om permanent af te vallen.

Zie ook:

Waarom diëten slecht is voor je gezondheid

 


Datum: 01-12-2008 | Schrijver: Jerome Wauters

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.